Legjobb brikett a legjobb brikettpréstől
Vitathatatlan, hogy mind fizikai, mind égéstechnikai tulajdonságai alapján a legjobb minőségű brikett a Pini Kay.
A gép fő művelőeszköze a préscsiga. A csiga a csavarmenet egy speciális formája. Mint a csavarmenettel, a csigával is óriási erőt lehet kifejteni. Ennek eredménye, hogy segítségével minden más rendszerű brikettprésnél tömörebb brikett állítható elő.
Ha csak a gép ennyit tenne, a más rendszerű présekhez hasonlóan ez esetben is az anyagrészecskéket "csak" az adhéziós erő tartaná össze.
Azonban a csiga egy nyolcszög keresztmetszetű, elektromosan kb. 250 C°-ra fűtött csatornán préseli keresztül az anyagot, ahol a növényi sejtben található egyik alkotóelem - lignin - megolvad. Ez a lignin lehűlést követően a nagyon összepréselt anyagszemcséket egyberagasztja.
Az eljárásnak eredményeként kapott brikett rendkívül tömör, nedvességre kevésbé érzékeny (ezért a fólia csomagolás elsősorban esztétikai célokat szolgál). Fizikailag szilárd, nem morzsálódik. Tüzeléskor begyújtást követően a lángolva égést a levegő csökkentésével érdemes megszüntetni és hagyni hosszan izzani, hogy a hőt ne füstgáz formájában (amelynek egy része a kéményen távozik), hanem teljes egészében sugárzó hő formájában környezetének adja le.
Ez a ragasztásos technológia lehetővé teszi a legkülönbözőbb növényi alapanyagokból jó minőségű brikett készítését.
A gép tartozéka egy mechanikusan hosszanti méretre törő berendezés, amely a brikett végeken tört felületet ad.
Amennyiben esztétikai (kereskedelmi) okokból fűrészelt felületet kívánnak elérni, tudunk szállítani a préshez kifejlesztett automata tárcsás daraboló fűrészt is.
A vállalkozás által megadott információk valódiságát portálunk nem ellenőrizte!
A Pass minősítéssel rendelkező partnereink adatainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük és jóváhagyjuk!
A Pass minősítésről bővebben >>